Interculturality

Un concept care e putin cunoscut celor care traiesc in Romania. Pentru cei din UK, interculturalitatea e un mod de a trai. Daca as putea sa-ti arat o fotografie facuta la un semafor din Central London, ai putea vedea diversitatea. Englezi, asiatici, indieni, hispanici, afroamericani, nordici, est-europeni. Toti in acelasi oras.

Trebuie sa recunosc ca la inceput e un pic ciudat. Poate chiar intimidant. Adaptarea la un numar foarte mare de culturi e dificila. Pentru ca fiecare are setul lui propriu de valori. Traditii, sarbatori, formule de salut, gesturi. Exista o zona de neutralitate, in care fiecare incearca sa ii descopere pe ceilalti. De obicei, se transforma intr-o adevarata arta a diplomatiei.
Un sfat daca te hotarasti sa pleci : citeste din timp cate ceva despre cultura britanica. Chiar daca ti se poate parea exagerat, Marea Britanie este o tara foarte speciala cultural. Structurile sociale sunt destul de bine definite (e totusi tara lorzilor si a sir-ilor), strainii, fiind in numar mare, nu sunt chiar vazuti ca o surpriza placuta. Exista tot felul de credinte si principii, lucruri pe care acasa nici macar nu le-ai fi luat in considerare, care conteaza.
Te las sa le descoperi! Iti recomand urmatoarele carti:
Asta sunt cele 2 recomandari pe care le am pentru tine. Enjoy your lecture !
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply