AIESEC

N-am mai scris de foarte mult timp, asa ca o sa imi iau revansa cu prilejul urmatoarelor cateva posturi pentru luna in care am fost partial absenta. Am multe experiente interesante de povestit, care sper ca iti vor fi folositoare.

Primul lucru despre care vreau sa-ti spun este AIESEC. Nu stiu daca ai auzit in Romania despre AIESEC (eu una auzisem de dinainte, asa ca n-a fost un lucru complet nou pentru mine). E cea mai mare organizatie de studenti din lume, avand reteaua intinsa in peste 100 de tari din intreaga lume. Daca vrei sa afli mai multe despre asta, urmeaza linkul urmator http://www.aiesec.co.uk/students/.
In Romania, cunosc cateva persoane care sunt membre AIESEC. Ca si tine probabil, la inceput am fost putin sceptica. Insa fiind intr-un mediu foarte britanizat, am simtit nevoia de diversitate si AIESEC s-a dovedit a fi locul potrivit pentru a intalni oameni diferiti. Prima oara am fost la o intalnire de-a lor in decembrie, cu mult dupa ce incepusera activitatile. M-a surprins caldura lor, diversitatea lor (oameni din Singapore, Zambia, Ghana, Mauritius, Germania, India, Belgia,Polonia, etc). Au fost foarte sociabili si in curand am devenit apropiata de multi dintre ei.
A fost probabil miscarea cea mai inspirata pe care am facut-o in calitate de student international in UK. Sunt multe lucruri pe care le inveti fiind in AIESEC, lasand la o parte latura multiculturala a organizatiei. La meetinguri, se discuta fie despre organizarea diferitelor evenimente (de obicei, pentru studentii internationali), fie despre diferite skills care te fac mai employable(voi reveni cu un post despre joburile si piata de munca din UK), fie despre summer opportunities (exchange in peste 120 de tari). Mai mult, AIESEC organizeaza conferinte nationale in multe orase din UK, deci e o sansa in plus pentru tine sa calatoresti.
Pentru mine, AIESEC a fost un punct de sprijin, un grup in care mi-am permis sa fiu eu, cu toate partile bune si rele. A fost o reala surpriza.
Vorbim in curand si despre alte proiecte AIESEC si cateva peripetii in afara Bristol-ului.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply